São Martinho do Porto

Het laatste spoor van een oude golf, de baai van São Martinho do Porto was tot de XVI eeuw de zeehaven.
Het progressieve verzanden van de lagune en het verdwijnen van Porto de Paredes en Lagoa da Pederneira heeft van S. Martinho do Porto de enige natuurlijke zeehaven in dit gebied gemaakt.
Vissen op zeebaars in de baai of het verzamelen van rode algen zijn handgemaakte activiteiten die nog steeds deel uitmaken van deze oude visserspopulatie.

Het heldere zandstrand van de baai met schelpvorm en kalm blauw water zijn de belangrijkste kenmerken van deze oude vissersbevolking
De kalme wateren, beschermd tegen de wind door de heuvel die de baai omcirkelt, zijn ideaal voor watersporten zoals zeilen, windsurfen, kanoën het hele jaar door, waardoor de initiatie van jongeren bij dit soort activiteiten mogelijk is.
S. Martinho is de plek om te wandelen, fietsen of paardrijden in een gebied met contrasten, vol historische sporen en details van de natuur om te ontdekken. Mis de belangrijkste uitzichtpunten van Facho en Cruzeiro of de kapel van Santo António niet.

Langs het strand vindt u terrassen, bars, winkels en restaurants waar alle smaken van de zee kunnen worden geproefd: gegrilde heilbot, zeebaars, kreeft, gevulde krab, kreeft of gegrilde sardines.

Strand van Gralha

Vanaf de camping heeft u voetgangers toegang tot het strand van Gralha.
Een steile kust onthult een uniek landschapsstrand met uitgestrekt zand, een nabijheid van de kracht van de oceaan die de onmogelijkheid om te zwemmen compenseert.

Nazaré

Dit vissersdorp fascineert door zijn gastvrijheid, door de bewaarde tradities en het unieke maritieme landschap. Nazaré blijft een van de favoriete toeristische bestemmingen van Portugezen en buitenlanders.
Bovenaan het dorp vind je Sítio, een van de beste uitzichtpunten die je kunt bereiken via de weg of met de eeuwlift. Dit is een plaats bezocht door pelgrims, vanwege het heiligdom van Maria de Narareth, maar ook vanwege het Noordstrand, beroemd om zijn grote golven, en waar zich het fort S. Miguel Arcanjo bevindt, uit de 17e eeuw, waar de vuurtoren is geinstalleerd .
Aan de andere kant van het strand, Pederneira, waar ooit een van de meest actieve scheepswerven van het koninkrijk van Portugal bestond in de 12e en 14e eeuw.

Alcobaça

Alcobaça ligt in de valleien van de rivieren Alcoa en Baça.
Alcobaça bezit zijn bekendheid en ontwikkeling aan het klooster of de koninklijke abdij van Santa Maria, gesticht in 1153 door de Orde van Cister.
Het klooster had een enorm domein, ook bekend als "coutos" van Alcobaça, waar de Orde van Cister dorpen en boerderijen organiseert en de landbouw stimuleert, nieuwe technieken en landbouwproducten introduceert, kenmerken die tot op de dag van vandaag bestonden, dus deze regio is één van de belangrijkste fruitproducenten in Portugal.
Gastronomie en gebak werden sterk beïnvloed door de kloosters en kloosters van de Orde van Cister in de regio: Alcobaça, het klooster van Cós en het klooster van Capuchos in Évora de Alcobaça. De bekendste cake is de Pão de Ló de Alfeizerão (biscuit).
Het dorp werd gevierd om zijn desserts, bestendigd in tal van lokale banketbakkers.
De appel van Alcobaça, de Ginja, het keramiek en het kristal van uitstekende kwaliteit zijn lokale producten van nationale en internationale erkenning.

Óbidos

De bewaarde middeleeuwse stad Óbidos is zonder twijfel een van de meest interessante ommuurde nederzettingen van Portugal. Wanneer je door het doolhof van smalle geplaveide straatjes van Óbidos slentert, kom je bij elke stap overblijfselen van verschillende beschavingen tegen.
Van de verborgen hoeken en hoge ommuurde tuinen van de oude medina, tot de gotische, renaissance en barokke elementen, de stad is een uitgebreid kunstwerk gesneden, vernietigd en herbouwd gedurende vele eeuwen.
Naast het materiële erfgoed, is Óbidos vol met historische traditie vandaag de dag een van de belangrijkste juwelen van het land

Batalha

Batalha wordt volledig gedomineerd door het imposante klooster van Santa Maria da Vitória, dit is een van de grootste verworvenheden van de Manuelijnse architectuur in Portugal en een van de meest indrukwekkende monumenten in het hele land.

Berlengas island

Das Berlengas-Archipel ist eines der ursprünglichsten und wildesten Paradiese in Portugal und liegt ungefähr 10 km westlich von Kap Carvoeiro. Es besteht aus drei kleinen Inseln, Berlenga Grande, Estelas und Farilhões.

Fátima

Het heiligdom van Fatima is een bedevaartsoord en devotie, die de herinnering aan de gebeurtenissen die hebben geleid tot de oprichting, de verschijningen van Nossa Senhora aan de drie herders in 1917, heeft bewaard. De omvang en relevantie ervan vanuit religieus oogpunt is al lang wijdverbreid nationaal en internationaal erkend. Door uitdrukkelijke wil van de Apostolische Stoel is dit een nationaal heiligdom. Het is ook een van de belangrijkste Marian-heiligdommen in de wereld die behoren tot de katholieke kerk en de grootste internationale bestemming voor religieus toerisme, met ongeveer zes miljoen bezoekers per jaar. Hij werd onderscheiden met drie pauselijke gouden rozen en bezocht door pausen Paulus VI (1967), Johannes Paulus II (1982, 1991 en 2000), Benedictus XVI (2010) en Francis (2017).

Partilhar: